YP Interior Design ekibinin yaratıcılığı, Hanauta projesinde klasik tarzı modern bir yaklaşımla yeniden yorumlayarak ön plana çıkıyor. Müşterinin klasik tarza olan düşkünlüğü ve park manzarasının huzurunu yüksek katlı, zarif bir evde yaşama isteği, tasarımın temelini oluşturuyor. Tasarımcılar, müşterinin taleplerini göz önünde bulundurarak hatları basitleştirmiş ve modern minimalizmle 'neo-klasik' tarzı sunmuşlar. Açık renkli mekanlarda, mekansal eksenler birbirine bağlanarak ve malzemeler birbiri içine geçirilerek dış manzaranın odayı doldurması ve insanların pencereden dışarıdaki güzel yeşil manzarayı keyifle izleyebilmeleri sağlanmış.
Projede, modern klasik tarz altında saf tonlar baz alınarak kremsi beyaz renklerle mekanın zarif ve sakin bir atmosfer sergilemesi hedeflenmiş. Duvar kağıdı ise görsel odak noktası olarak kullanılmış. Geniş sosyal alanlar, mobilyaların her bir alanın sınırlarını belirlediği açık bir plan düzeninde tasarlanmış. Çalışma odası ve oturma odasının ortasında duran TV duvarı, her iki taraftaki açık işçilik tasarımı ile süreklilik eksenini koruyor. Birleşik alandaki büyük boy pencereler, dış manzaranın odaya uzanmasını sağlıyor.
Tasarımcılar, iç mekanı doğal ışıkla aydınlatmak için ahşap jaluzi kaplı yere kadar uzanan pencereleri, zarafeti gösteren duvar kağıtlarıyla birleştirmişler. Modern klasik tarzda yürüyüş yolu döşemesi için taş desenli fayanslar kullanılmış. İnce fayansların basit çizgileri, cephenin güzelliğini gölgelemekten kaçınıyor. Oturma odası ve ana yatak odası zeminleri, sıcak bir atmosfer yaratmak için çıta parkelere dönüştürülmüş.
Projede, 16. katta yer alan ve iki dairenin birleştirilmesiyle oluşan toplam 198.3 metrekarelik boş bir daire bulunuyor. Mekan bir yatak odası ve bir oturma odasına sahip. İki dairenin birleştirilmesiyle oluşan bu mekanın kötü konumlandırılmış kiriş ve sütunları gibi doğuştan gelen dezavantajlarını gidermek tasarımcı için bir zorluk oluşturmuş. Tasarımcı, girişin 90 derecelik köşesini yumuşatmak için eğrileri kullanmış ve bu, oturma odasını bağlayan kemerli geçitte de görülebiliyor. Ayrıca, tasarımcı kirişleri gizlemeye odaklanmış. Koridor dar olduğundan, mükemmel bir geçiş etkisi vermek için belirli bir yükseklik korunmalıdır.
Hanauta projesi, iki kişinin ihtiyaçlarına dayalı mekan planlamasıyla öne çıkıyor. Tasarımcı, erkek ve kadın için ayrı giyinme odaları oluşturmuş. İki kişilik mekanda, her biri için özel alanlar yaratılmış. Açık sosyal alan dairesel ve eksenel çizgilerle çevrili olarak geniş ve uzatılmış bir görsel deneyim sunuyor. Büyük boy pencereler, mavi gökyüzünü ve yeşilliği iç mekana taşıyor, böylece insanlar perdeleri açtığında hoş manzarayı görebiliyorlar. Projenin neo-klasik yorumu, müşterinin ev hayalini de somutlaştırıyor.
Proje, müşterinin taleplerine uygun olarak saf ve zarif bir modern klasik tarzda tasarlanmış. Açık tonlar, dışarıdaki yeşilliği genişletmeye yardımcı oluyor. Kremsi beyaz bir mekanda, renkli duvar kağıdı bir vurgu olarak hizmet ediyor. Spot ışıkları ve kemerli kapılarla iç mekanın derinliği net bir şekilde tanımlanıyor, dar koridorun darlığı azaltılıyor ve sosyal ile özel alanlar ayrılıyor. Sosyal alan, zemin döşemesiyle her alanı tanımlayan açık bir plan olarak tasarlanmış. Oturma odası, yemek odası ve çalışma odası, aynı eksen üzerinde dolaşımı çerçeveleyen çıta parkelerle görülebiliyor.
YP Interior Design ekibi, Hanauta projesiyle 2024 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazanmıştır. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etmeleri ve yetkin teknik özellikler sunmaları sayesinde saygı görürler, kullanıcılara tatmin ve pozitif duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya katkıda bulunurlar.
Proje Tasarımcıları: YP Interior Design
Görsel Kredileri: YP Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: YP Interior Design
Proje Adı: Hanauta
Proje Müşterisi: YP Interior Design